Eşti aici

Deosebirile dintre Osteopatia şi alte ştiinţe

Osteopatia este o ştiinţă modernă care are un loc aparte alături de medicina clasică. Din ce în ce mai mulţi oameni consultă osteopaţi în toată lumea.
Medicina Osteopatică modernă examinează şi tratează dezechilibrele funcţionale din corp şi de aceia este mai efectivă la pacienţi cu acuze necaracteristice şi la care tratamentul clasic este neeficace.
Osteopatia şi Medicina clasică sunt complementare una faţă de alta fapt pentru care Osteopatia este practicată în Centrul Medical de Osteopatie de doctori Ortopezi şi Doctori în Recuperarea Medicală.

Osteopatia şi chiropraxia
Chiropraxia sa dezvoltat din Osteopatia timpurie. Chiropractorii caută dezechilibrele în sistemul axial şi le tratează prin manipulări. Osteopaţii nu se opresc doar la sistemul axial, merg mai departe în căutarea interacţiunilor dintre diferite sisteme din corp (visceral, musculoscheletal şi cranial).
Blocajele vertebrale pot fi responsabile de acuze în diferite regiuni ale corpului(tulburări viscerale, dureri de cap, etc.), dar şi acuzele la nivel de coloană pot avea origine în alte zone ale corpului decît coloana sau pot fi cauzate de deficienţe nutriţionale. Osteopaţii acţionează în ambele direcţii cu tehnici corespunzătoare.

Osteopatia şi terapia manuală
Terapia manuală este introdusă de osteopaţi. Este o metodă de testare a mobilităţii sistemului musculoscheletal. Tratamentul cuprinde mobilizări şi alte tehnici pe ţesuturi moi. Este foarte utilă. Osteopatia analizează mai profund articulaţiile şi cauza apariţiei deranjamentelor vertebrale. Nu în ultimul rînd sunt tehnicile care deosebesc osteopatia de terapia manuală.

Osteopatia şi fizioterapia
Fizioterapia este specializată în tratamentul local al traumatismelor ţesuturilor moi. Osteopatia priveşte trauma şi consecinţele ei în ansamblul dereglărilor funcţiilor ţesuturilor. Osteopatul restabileşte funcţia normală a organului sau a ţesutului cu ajutorul tehnicilor special adaptate la pacient şi la traumatism. Osteopatia dă o viziune nouă asupra pacientului şi asupra dereglărilor structurale şi funcţionale ce se produc în rezultatul diferitelor traumatisme asupra organismului.