Eşti aici

Consultaţia Nutriţionistului

O abordare holistică a sănătății umane în cazul unor probleme ale sistemului musculo-scheletal şi sindromul miofascial nu poate ignora importanța unei alimentații echilibrate.

Organele interne sunt legate de coloana vertebrală prin intermediul sistemului nervos vegetativ prin trunchiul ortosimpatic toracic şi parasimpatic vagal şi sacral există o comunicare în ambele sensuri. o influență asupra coloanei vertebrale ei, iar impactul organelor interne ale coloanei vertebrale. De asemenea, există o relație între organele interne și mușchii asociați precum şi de coloană vertebrală nemijlocit prin sistemul fascial (mezouri). Atunci când apare un dezechilibru în organe interne apar dezechilibre musculare, torsionări ale pelvisului și diafragmei organismul se adaptează forțat.

În această situație, dezechilibrul muscular, torsiunea pelvisului şi spasmul diafrgamal asimetric suprasolicită anumite grupe de mușchi, ligamente şi articulaţii, care ulterior duc la un dezastru pentru sistemul musculo-scheletal . Ex: în tulburări ale intestinului sau disfuncții renale de obicei se supraîncarcă supraîncărcare mușchi pătrat lombar și mușchiul iliopsoas are loc torsionarea sacrului și osul iliac în articulaţia sacro-iliacă.

Ca o consecinţă a suprasolicitărilor apar contracturi musculare reflexe, suprasolicitarea regiunii lombosacrale și posibila transformare a protruziei discale în hernie. Această situație poate fi eliminată cu ajutorul osteopatiei , dar dacă nu se iau în consideraţie și nu se elimina dezechilibrul în dieta efectul este temporar.

Nutrițiă este cheia pentru buna funcționarea fiziologică a organismului. Legatura dintre dieta, sănătate şi boală este acum bine cunoscută. Oferind organismului cele mai bune substanţe nutritive posibile, putem juca un rol activ in prevenirea bolilor, vindecarea și sprijinirea celulelor organismului, țesuturilor și organelor.
La consultaţie se va evalua starea generală de sănătate, stilul de viata, simptome, reacții și obiceiuri alimentare.
La dispozitie fiecărui client se pune la dispoziţie un plan personalizat care încorporează nutriție, stil de viață și exerciții fizice. Vom aborda orice deficiență în nutriție Dvs. pentru a promova o sănătate mai buna, capacitate de adaptare și bunăstare.
Fiecare persoană are nevoi nutriționale diferite în funcţie de vîrsta, sex .
Filozofia noastră constă în a vă învăţa cum sa mîncaţi pentru a hrăni corpul și a îmbunătăți sănătatea și bunăstarea dumneavoastră.

Un plan de nutriție personalizat vă va ajuta:

  • Sa slăbiţi
  • Să menţineţi o greutate sănătoasa
  • Să întăriţi sistemului imunitar
  • Să faceţi faţă mai efficient la stres
  • Să echilibraţi nivelul de glucoză din sânge și să vă ridicaţi nivelul de energie
  • Să îmbunătăți problemele de digestive și gastro-intestinale
  • Să măriţi starea generala de sanatate
  • Să reduceţi inflamația
  • Să normalizaţi tensiunea arterială