Eşti aici

Ce este osteopatia?

1_1.jpg

Osteopatia - este medicina holistică a secolului XXI care analizează corpul uman ca un tot întreg. Este o ştiinţă, o artă şi o tehnică deosebită de celelalte forme de terapii manuale. Osteopatia analizează limitarea mişcărilor în diferite segmente ale corpului (pierderile de mobilitate a articulaţiilor, ţesuturilor, organelor). Limitarea mişcării într-un segment determină diminuarea aportului de substanţe nutritive în el cu apariţia modificărilor distrofice în ţesuturile înconjurătoare cu instalarea fibrozelor, redorilor şi în final a durerii.

Istoria osteopatiei Osteopatia este o ştiinţă fondată în S.U.A la sfârşitul secolului 19 de către Dr.Andrews Taylor Still. În anul 1882 în oraşul Kirksvile a fost fondată prima Universitate de Osteopatie. Universitate care a format osteopaţi celebri care au adus aceasta ştiinţă pe bătrânul continent.

Durerea de spate şi articulaţii Durerea nu apare niciodată din senin, pentru orice semnal dureros exista o cauză. Orice semnal dureros este un semnal de alarmă care ne indică că în ţesutul dat au început modificări degenerative–distrofice (patologice).

Deosebiri dintre osteopatie şi alte ştiinţe Osteopatia este o ştiinţă modernă care are un loc aparte alături de medicina clasică. Din ce în ce mai mulţi oameni consultă osteopaţi în toată lumea. Medicina Osteopatică modernă examinează şi tratează dezechilibrele funcţionale din corp şi de aceia este mai efectivă la pacienţi cu acuze necaracteristice şi la care tratamentul clasic este neeficace.