Eşti aici

Istoria Osteopatiei

Osteopatia este o ştiinta fondată în S.U.A la sfîrşitul secolului 19 de către Dr.Andrews Taylor Still (1828-1917).

În anul 1882 în oraşul Kirksvile a fost fondată prima Universitate de Osteopatie. Universitate care a format osteopaţi celebri cum sunt Dr.Sutherland, Dr.Simomond, Dr.Litlejohn care au adus această ştiinţă pe batrînul continent.

În anul 1918 Dr.Littledjon a pus bazele primei Universităţi de Osteopatie din Europa "Britsh School of Osteopathic Medicine".

În anul 1986 la Bruxell are loc prima Convenţie Internaţională şi Europeană în Medicina Osteopatică.

În anul 1987 DO (Doctor Osteopat) John Wernham discipolul direct a lui John Martin Litledjohn împreună cu DO.Bsc.(Hons) Ost.Med Luc Peeters şi Bsc.(Hons) Ost.Med Gregoire Lason fondează în Gent (Belgia) ''John Wernham International Academy of Osteopathy''.

I.A.O ''International Academy of Osteopathy'' este la momentul de faţă cea mai mare Universitate de Osteopatie din Europa cu filiale în peste 17 ţări din Europa de Vest şi cu peste 1500 de studenţi.

Acreditarea specialiştilor se face în colaborare cu British College of Osteopathic Medicine(Londra) cu acordarea diplomei universitare de Bachelor degree of Osteopathic Medicine de către Universitatea Westminster(Londra) recunoscută în S.U.A şi în Europa.

În anul 1997 Parlamentul European recunoaşte 4 feluri de medicină ne tradiţională: homeopatie, chiropraxia, acupunctura şi medicina Osteopatică.